9 dingen die je waarschijnlijk wel in huis hebt, maar die je hond kunnen vergiftigen. Deel dit bericht zodat iedereen het weet!

Zelf moet ik eerlijk bekennen dat ik mijn hond nogal verwen. Ben ik lekker aan het eten valt er nog weleens ‘per ongeluk’ een beetje eten van mijn bord wat mijn hond dan meteen opeet. Allee hondeneigenaren weten dat je trouwe viervoeter je beste vriend is en wat doe je met beste vrienden.. Juist verwennen!

Nu is het zo dat jou hond chocolade misschien erg lekker vind, maar of dit perse goed voor hem is, is het volgende. Zelf heb ik redelijk wat boeken verslonden om mijn beste vriend door en door te leren kennen en weet ik ongeveer wel wat hij wel of niet mag, maar helaas is dit niet bij iedereen bekend.
Ik vond een lijst met etenswaren die je hond absoluut niet mag hebben en vond het verstandig om dit met jullie te delen.

1. Chocolade

hond 1


Hoe lekker je chocolade ook is en je deze liefde wilt delen met je hond, doe dit niet. Chocolade is uiterst giftig voor een hond. Dit komt onder andere door de cafeïne die in chocolade zit. Vaak geven honden over of hebben ze erge buikpijn als ze dit hebben gegeten. Hoe erg het is, is te bepalen door hoeveel chocolade je hond heeft gegeten en hoe groot je hond is. Betekent niet dat als je een grote hond hebt en hij een klein beetje op heeft het niet erg is, maar het zal een stuk minder schadelijk zijn dan wanneer hij een hele reep heeft gesnoept.

2. Deeg

hond 2

Het is niet zo zeer dat je hond wordt vergiftigd van deeg, maar de mix van ingrediënten in het deeg zorgen ervoor dat deze in de maag van de hond worden omgezet in alcohol. Dus wanneer je hond te veel deeg eet wordt hij dronken. Het is belangrijk dat wanneer dit gebeurt je hem in de gaten houdt zodat hij zichzelf niet bezeerd.


Wat vind jij? Reageer hieronder: