Een aanstaande bruid wordt belachelijk gemaakt in haar jurk, maar wat de winkeleigenaar dan doet.. Een prachtig gebaar

Overgewicht of obesitas is tegenwoordig een steeds groter probleem. Ondanks dat er veel mensen met overgewicht kampen is het schrikbarend hoe weinig mensen respect hebben voor deze mannen. Nagewezen worden of zelfs uitgescholden is voor mensen met overgewicht eerder gebruikelijk dan uitzonerlijk.

Het verhaal hieronder raakte mij diep, zelf heb ik ook sinds mijn twaalfde last van overgewicht helaas door bepaalde medicijnen en emotionele vreetbuien. Al duizenden keren ben ik uitgescholden om mijn gewicht en dat doet keer op keer weer pijn. Hoe oud je ook bent.

Daarom dat ik dit verhaal met jullie deel.

schermafbeelding-2016-09-14-om-00-54-11


Zoals ik al aangaf heb ik dus overgewicht. Ik ben een paar maanden geleden ten huwelijk gevraagd wat natuurlijk een super moment was. Helaas is het als vrouw met overgewicht ontzettend moeilijk om een mooie bruidsjurk te vinden. Gelukkig had ik eindelijk een winkel gevonden ook voor de vollere vrouw en ging dus ook vol enthousiasme daarheen samen met mijn moeder en schoonmoeder.

In de prachtige zaak aangekomen worden we een bankje toegewezen. Terwijl we naar een aanstaande bruid kijken die in het midden van de showroom een prachtige jurk past wordt het beeld verstoord door een moeder en dochter. Ze zitten nog geen 10 meter van ons vandaan en nog geen 20 meter van de aanstaande bruid. De dochter zegt tegen haar moeder dat ze niet begrijpt dat mensen zo dik zijn en dan ook nog trouwen. De moeder knikt instemmend en beide lachen ze ongegeneerd de aanstaande bruid uit.
Ik ben in shock en ik voel een steek in mijn hart. Hoe kunnen mensen zo zijn?

Ik kijk naar de aanstaande bruid in de hoop dat ze het niet gehoord heeft, maar helaas. Ze staat er treurig bij naar zichzelf kijkend en vol schaamte. Dit had haar dag moeten zijn en die is zo grof verstoord door de moeder en dochter een paar meter verder.

De man die de jurk op meet heeft het ook gehoord en kijkt nu ook naar de treurige aanstaande bruid. Hij draait zich om en loopt naar de moeder en dochter toe.
‘Willen jullie alstublieft mijn winkel verlaten, ik ben de eigenaar van deze zaak en ik ga jullie absoluut geen jurk verkopen!’
De moeder en dochter kijken de man verbaasd en boos aan, de moeder reageert ‘U kunt het niet maken om ons de winkel uit te sturen en buiten dat, wij hebben al een jurk gekocht voor haar’ en ze wijst naar haar dochter ‘en die komen wij vandaag ophalen.’

Lees hoe het dit verhaal verder gaat op de volgende pagina’s


Wat vind jij? Reageer hieronder: