7 bijzonderen redenen waarom je hond bij je in bed moet slapen

Zelf heb ik een hond en ik vind niets leukers dan op een zaterdag of zondag ochtend mijn hond in bed te nemen. Vaak komt dit voort uit een heftige stap avond daarvoor. Om hem een hele ochtend in zijn bench te laten liggen gaat mij te ver dus doe ik zijn bench open en roep hem op bed. Dat vind mijn viervoetige vriend maar al te leuk. Onder de dekens, boven de dekens, onder de dekens en toch maar weer boven de dekens. Terwijl ik aan het bijkomen ben van mijn kater.

Hij slaapt niet bij mij ’s nachts (oke, vaak niet). Want ik heb toch het idee dat het voor zowel mijn nachtrust als die van hem niet helemaal optimaal is. Maar het tegendeel schijnt juist te zijn.

Ik kwam op internet een artikel tegen over slapen met je hond en het is eigenlijk zowel voor jou als je grote (of kleine) vriend erg goed.


1. Het zorgt ervoor dat je stress vermindert
slaaphond-1

Wanneer je met je hond slaapt geeft dat een gevoel van rust en kalmte. Het zorgt ervoor dat je stuk minder stress hebt en daardoor jezelf een stuk beter voelt. Wanneer je nu een drukke dag op werk hebt gehad weet je, lekker in bed kruipen met je hond.

Benieuwd naar de andere redenen? Lees gauw verder op de volgende pagina’s


Wat vind jij? Reageer hieronder: