Deze lieve moeder heeft dementie, de beelden die deze zoon maakte bewegen het hele internet tot tranen toe.

Alzheimer is een brutale vorm van dementie die niet alleen een hersenfunctie aantast, maar ook de fysieke kracht, slaappatronen en gedragingen. Een familie die heer mee af te rekenen kreeg, is de familie Daley. De oudste zoon, Joey Daley, maakte een wekelijkse reportage over de ups en downs van zijn moeder die aan deze ziekte lijdt. Joey’s moeder heeft een vergevorderde variant van de ziekte en elke dag wordt het alsmaar erger. Maar op een dag kon niets hem voorbereiden op de bekentenis die zijn moeder zou doen.

Toen ze samen aan het lunchen waren, probeerden Joe en Molly een praatje te slaan. Maar omdat zijn moeder haar geheugen aan het verliezen was, waren de onderwerpen erg beperkt. Toen stelde hij een eenvoudige vraag: “Wie ben ik?”

Helaas was het de eerste keer dat Molly haar zoon niet herkende. Niet alleen dat, ze was zelfs vergeten dat ze moeder was. Joey gaf de episode de titel: “De ergste dag van mijn leven” en verwoordde dit moment als volgt:


“Deze dag zal ik nooit vergeten. Wanner je moeder niet meer weet wie je bent. Ze weet mijn naam maar weet niet wie ik ben. Ik probeerde zo hard om haar uit te leggen wie ik was … maar ze weet het gewoon niet meer. Ik voel me alsof ze zopas gestorven is. Dit had ik nooit verwacht.

Ik dacht dat dit later zou komen als ze niet meer zou kunnen praten. Ik weet niet wie ze denkt dat ik ben, een vriend, iemand met wie ze naar school ging? Ik wil gewoon nog een keer naar binnen gaan en haar nog een keertje vragen: ‘Wie ben ik?’

En dan wil ik dat ze antwoord: ‘Mijn zoon.”

De enige troost voor Joey is dat hij niet alleen is. Elke dag lijden duizenden mensen over de hele wereld dezelfde pijn. Bekijk dit hartverscheurende moment in de onderstaande video.

Bekijk de video hier:


Wat vind jij? Reageer hieronder: