Een medewerkster vraagt aan deze moeder wat haar “echte baan” is. Haar antwoord is BRILJANT!

Een vrouw genaamd Emily moest haar rijbewijs opnieuw verlengen bij het gemeentehuis. De medewerkster vroeg om haar beroep in te vullen op het formulier.

Ze twijfelde hoe ze haar baan moest beschrijven. “Wat ik bedoel is,” legt de medewerkster uit, “Heb je een baan, of ben je maar een ..?”.

“Natuurlijk heb ik een baan” snauwde de vrouw. “Ik ben een moeder”.

“We vullen ‘Moeder’ niet in als een baan.. ‘Huisvrouw” voldoet wel”, vertelde de medewerkster nadrukkelijk.

baan-moeder-huisvrouw


Ik was haar verhaal al helemaal vergeten totdat ik mijzelf op een dag in dezelfde situatie bevond, jaren later, bij een politiebureau. De medewerkster was overduidelijk een carrière vrouw, in evenwicht, efficient met een zogenaamde hoge functie die zichzelf “officiële ondervrager” of “ambtenaar” noemt.

“Wat is je beroep?” drong ze aan. Wat me liet zeggen, ik weet het niet. … De woorden floepten er gewoon uit.

“Ik ben een onderzoeksanalyst op het gebied van kinder ontwikkelingen en menselijke relaties”. De medewerkster stopte met schrijven, en keek omhoog alsof ze het niet goed had gehoord. Ik herhaalde mijn beroep langzaam, met de nadruk op de meest “belangrijke” woorden. Toen staarde ik vol verbazing naar een formulier dat met zwarte dikke inkt werd ingevuld waarop officieel mijn “beroep” stond! Lees mijn verhaal verder op de volgende pagina’s.


Wat vind jij? Reageer hieronder: